Skip to main content

De geschiedenis van HYLA

Hoe een idee evolueerde tot een wereldmerk...

Hoe een idee evolueerde tot een wereldmerk, een uitvinding die ontstond door een noodzaak: de echtgenote van ingenieur Doro Erjavec (medeoprichter van HYLA) leed aan een allergie tegen huishoudelijk stof, die steeds maar erger en erger werd na elke poetsbeurt. Na ettelijke intensieve technische experimenten en vele testen later werd het toestel in 1992 in productie genomen. Het werd onmiddellijk een groot succes.

De ingenieurs Doro Erjavec en Janez Pogacar noemden hun zuiverings- en reinigingssysteem "HYLA". Ze ontwikkelden hun eerste prototype in 1990.

Vandaag de dag wordt HYLA met haar unieke producten in meer dan 70 landen wereldwijd met succes verkocht.

De geschiedenis van HYLA

1990

HYLA werd ontworpen door Janez Pogacar en Doro Erjavec, twee Sloveense ingenieurs, in Ljubljana/Slovenië. De twee eerste jaren waren vooral gewijd aan de technologische ontwikkeling en aan intensieve experimenten met de HYLA. Na deze diepgaande voorbereiding werd de productie en de marketing ervan opgezet. Ze zijn onmiddellijk aan de slag gegaan en het werd meteen een succes op de Sloveense markt.

1993

Het eerste contact met Duitse ondernemers en marketing experts Wilfried Metzger en zijn partner vond plaats. Zij vervoegden het team als partners en startten meteen een wereldwijd netwerk van verkoop en marketing.

1994

HYLA werd opgesplitst in twee afdelingen, enerzijds de fabricatie en productie, geleid door de eigenaars en algemeen directeurs Janez Pogacar en Doro Erjavec, en anderzijds de marketing en verkoop, geleid door de algemeen directeurs Wilfried Metzger en zijn partner. HYLA Trade d.o.o. werd opgericht voor de marketing en verkoop onderafdeling.

1996

Een terrein van 5.000 m² werd aangekocht voor de nieuwe fabriek in Ljubljana/Slovenië. De opbouw en in gebruik name van de productiesite liet niet lang op zich wachten.

1997

 

De verkoopcijfers stijgen voortdurend. Gelijktijdig tekenen nieuwe commerciële partners in 15 landen akkoorden met HYLA. Rond deze tijd vond ook de officiële opening van de nieuwe productie-eenheid van HYLA in Ljubljana plaats.

De vier partners investeren ongeveer 25% van het zakencijfer van de R&D HYLA en behalen de tweede plaats in de wedstrijd “Europese onderneming van het jaar”.

 

 

1998

Een technologisch verbeterde generatie van HYLA met een nieuw design wordt op de markt voorgesteld. De verkoop van de HYLA N gaat van start.

1999

HYLA International GmbH& Co. KG wordt opgericht en de bouw van de hoofdzetel van HYLA gaat van wal. Een bureaucomplex 1.500 m² ruimte wordt gebouwd nabij de luchthaven van Stuttgart. De verhuis naar het nieuwe verkoop hoofdzetel gebeurt op 1 september 1999.

2001

 

Na verschillende maanden van ontwikkeling en intensieve lange termijn experimenten werd de nieuwe HYLA NST voorgesteld in januari 2001. Deze nieuwe HYLA generatie biedt namelijk verschillende technische vernieuwingen aan tegenover zijn voorganger en heeft ook een moderner design.

Wat sensationeel nieuw is bij dit toestel, is de nieuwe technologie van de innovatieve gepatenteerde separator. Hij is zelfreinigend en heeft bovendien ook meer luchtstroming capaciteit, betere filtereigenschappen en een hogere zuigefficiëntie. De nieuwe zuigslang, waarin de elektrische kabel aan de binnenwand vastgemaakt is, wordt ook naast de introductie van de nieuwe HYLA NST voorgesteld.

 

 

2007

 

Het eerste zuiverings- en reinigingssysteem wereldwijd dat afgewerkt wordt met CRYSTALLIZED™ Swarovski kristallen.

Dit unieke marketing idee kent wereldwijde aandacht en verschillende publicaties, wat zich vertaalt in aanvragen van overal ter wereld.

Deelname aan de UNESCO 2007: De Swarovski HYLA wordt aan dit liefdadigheidswerk geschonken en wordt verloot in de tombola.

HYLA begeeft zich op nieuw terrein!

 

Op 15 november 2008 worden de eerste prototypes aan alle partners, waar ook ter wereld voorgesteld. Het begin van de verkoop van dit nieuwe gamma producten is voorzien voor het einde 2009, begin 2010.

 

 

De nieuwe HYLA EST is geboren…