Skip to main content

Formula E

Formula E

HYLA е горд партнер на тркачкиот тим ABT Schaeffler Audi Sport. Иновативниот концепт на формулата Е совршено се совпаѓа со нашето разбирање на еколошката употреба на расположливите ресурси.

Затоа решивме да играме активна улога во оваа област.

TФормула Е е прва светска серија на електрични трки, почнувајќи од својата прва сезона на 13 септември 2014 година. Десет тимови со вкупно 20 возачи, многумина од нив Формула 1 возачи на Формула 1, се натпреваруваат во неколку светски метрополи. Во споредба со другите тркачки серии, организаторот на ФИА - организиран и Формула 1, сака да се прошетаат по различен пат и да се соберат различни публика, особено на помладата генерација - Покрај тоа, сите други серии започне есента, а завршува во годината, како и училишна година. Фокусот на целиот концепт е на вредности како што се: еколошки, економичен и одржлив. Формула Е има за цел да биде конкурентна со автомобилската индустрија и да го промовира развојот на електрични автомобили. Всушност, се зголемува бројот на производители на автомобили кои решаваат да бидат дел од овој натпревар.

И ABT и HYLA ги следат истите цели - идниот развој на производи во интерес на животната средина и врвни достигнувања во својата област. Интересот на нашите клиенти е срцето на нашите производи!