Skip to main content

Swarovski

Swarovski

Инспирација

Вештината на Даниел Сваровски во мелење кристали не инспирирала во HYLA да создаде посебна серија на Сваровски на нашиот систем за чистење на воздухот и просторијата и за чистење на воздухот. Ние ја делиме истата страст за иновациите и дизајнот што компанијата Сваровски ги карактеризира уште од 1895 година, што ја прави една од водечките брендови на накит и модни додатоци. И токму тоа сакам да го изразам во мојата HYLA од страна на нашата серија Сваровски: страст за технологија и иновации во комбинација со здравјето и убавината.

Хила Сваровски - Гинис светски рекорд

Ова специјално издание на колекцијата HYLA GST беше дизајнирано од уметници од Берлин (Германија). Потребни се повеќе од 100 часа за да се направи HYLA GST рачно украсена со 32000 кристали Swarovski. Оригиналната, сјајна надворешност на HYLA-e GST беше збогатена со црни, сиви и бели кристали Swarovski, што го прави сјајна и со најмалата лента светлината. Имајќи предвид дека содржи 32.000 кристали Swarovski и е направен повеќе од 100 часа, малопродажната цена од 21.900,00 $ не изгледа толку голема. Сепак, оваа цена, според книгата на Гинис, го прави изданието HYLA GST - Swarovski "најскапата правосмукалка во светот".

On November 16, 2012 Guinness World Records confirmed the HYLA GST - Swarovski Edition as the 'most expensive vacuum cleaner'.