Skip to main content

HYLA историја

ОД ИДЕЈА ДО СВЕТСКИ ПОЗНАТ БРЕНД

Како една идеја се претвори во светски познат бренд. . .

...... изум произлезе од потребата: сопругата на инженерите за машини Доро Ерјавец-а (соработник ХИЛА-е) се соочуваше со алергија на домашна прашина, а секое следно исчистување состојбата се влошила. По интензивните технички истражувања и многу тестирање, 1992. година сериската продукција на апаратот започнува - и беше моментален успех.

Инженерите Доро Ерјавец и Јанез Погачар го нарекоа својот систем за чистење и прочистување на воздухот и просториите "HYLA" и го развија првиот прототип во 1990 година.

 

Денес HYLA, со своите уникатни производи, е една успешна компанија во повеќе од 70 земји во светот.

HYLA Istorijat

1990

ХИЛА-основачи беа двајца словенечки инженери, Доро Ерјавец и Јанез Погачар, во Љубљана (Словенија). Првите две години од работењето се вложени во интензивен технолошки развој и тестирање на HYLA-е. По овие основни подготовки, започнаа производство и маркетинг. Компанијата од самиот почеток работи многу успешно на пазарот во Словенија и дава профит.

1993

Склучен е договор со германски претприемачи и маркетинг експерти, со Вилфрид Метугер и неговиот партнер. Тие се приклучуваат на тимот како партнери и започнуваат да основаат продажна и маркетинг мрежа ширум светот.

1994

HYLA е поделена на два дела: Развој и производство - на чело со сопствениците и директорите Јанез Погачар и Доро Ерјавец-ом Маркетинг и продажба - на чело со Вилфрид Метугер и неговиот партнер, за чии потреби е основана фирмата HYLA Trade д.о.о. .

1996

 Купено е 5000 м3 земја за изградба на нова фабрика во Љубљана (Словенија). Поставува се основа и започнува со изградба.

1997

Продажната цифра е во постојан пораст. Истовремено, во 15 земји, нови партнери за продажба потпишуваат договор со HYLA. Zvanično отварање на нови HYLA фабрики во Љубљана. Четворица партнери инвестираат околу 25% профит во R & D. HYLA, која освои второ место во категоријата "Европска компанија на годината".

 

 

1998

На пазарот се претставени новите генерации HYLA-е - технолошки подобрени и нов дизајн. Почејнје продава HYLA N серија.

1999

Основана е HYLA International GmbH & Co. KG и отпоздет е изградба на седишта за продажба. Близу аеродромот во Штутгарт е изградена канцеларија од 1500 м3. Тука е седиште за продажба од 1 септември 1999 година.

2001

Nova HYLA NST беше претставена во јануари 2001 година, по неколку месеци за развој и опширни долгорочни тестирања. Оваа нова HYLA генерација, во споредба со претходната, се одликува со технички иновации и модерен дизајн.

Оно што е сензационално кај овој апарат е нов, самоочистички и патентиран сепаратор (сепараторна технологија), што резултираше: поголем воздух, подобра филтрација и поголема всисна ефикасност. Во прилог на започнување на нова HYLA NST, истовремено беше претставен и нов флексибилен пумпа со кабел сместен во внатрешноста на цевката.

2007

Првиот систем за чистење и миење на воздухот и просториите е комплетиран со Сваровски кристали.

Оваа единствена маркетиншка идеја резултираше со наслов во публикациите низ светот.

Сваровски ХИЛА е донација на доброволни цели на УНЕСКО 2007 година.

HYLA поставува нови основи!

From 2010 HYLA GST

Светот партнери ширум светот го претставија прототипот на 15 ноември 2008 година. Крајот на 2009 година, почетокот на 2010 година, започнува продажбата на оваа нова серија.

Нова HYLA EST од 2017