Zum Hauptinhalt springen
SPRACHE:

HYLA Development

Nativ RRI projekta: RAZVOJ SISTEMA PRIBORA IN PRIKLJUČKOV ZA APARAT HYLA EST

 

Kratica projekta: HYLA EST Sistem priključkov

Trajanje projekta: 09. 09. 2016 – 08. 09. 2018

Predvidena vrednost projekta: 1.210.367,46 EUR

Predvideno sofinanciranje projekta: 423.628,61 EUR

 

Podjetje Hyla d.o.o. je eno od vodilnih svetovnih podjetij na področju razvoja in proizvodnje naprav za čiščenje in med tremi največjimi podjetji na svetu, ki proizvajajo izdelke za čiščenje zraka in prostorov s pomočjo vode. Pri izdelkih HYLA, kot pri vsakem običajnem sesalniku za domačo uporabo, je poleg osnovnega aparata namreč pomemben tudi standardni in dodatni opcijski pribor. Pod to kategorijo spada celoten nabor sesalnih cevi, krtač in orodij za čiščenje, ki uporabnikom omogočajo opravljanje vseh potrebnih postopkov čiščenja in vzdrževanja površin v gospodinjstvu. Velika večina proizvajalcev sesalnikov na svetovnem trgu se v zadnjih dvajsetih letih ni zmogla uspešno soočiti z razvojem sistema, ki bi omogočal lažje in učinkovitejše sklepanje posameznih izdelkov iz asortimana opcijskega pribora. Potrebe uporabnikov so presegle sistem spajanja dodatkov s konceptom konusa, ki je bil razvit že pred desetletji.

Glavni namen projekta je razvoj novega načina spajanja priključkov, ki bo odpravil slabosti konusnega spajanja, kjer je navkljub težjemu spajanju velikokrat prišlo do situacije, ko se priključek ni mogel razdružiti, ni zadovoljivo tesnil, v njem pa se je pogosto nabirala tudi umazanija. Nov sistem, ki ga bomo razvili v prijavljenem RRI projektu, pa bo deloval na principu spajanja »click«, kar pomeni, da bo zaradi inovativne oblike spoja in priključne cevi, ki bosta delno nazobčana, omogočil vodotesen spoj ob zelo nizki potrebni sili za vstavljanje cevi. (in posledično razdruževanju cevi). Ta postopek, bo pomenil inovativno rešitev, ki bi lahko postala sistem spajanja priključkov tudi pri drugih podobnih aparaturah.

Opis projektnih ciljev:

  1. Razvoj enotnega sistema spajanja za vse gibljive sesalne cevi in priključne trde sesalne cevi bo omogočal uporabo v vseh načinih: suho ali mokro sesanje, globinsko čiščenje z integriranim dovodom električne energije ter mokro čiščenje z integriranim dovodom čistilne tekočine
  2. Razvoj priključnega sistema bo omogočal spajanje vseh vrste krtač in orodij za čiščenje, ki jih lahko uporabljamo z aparatom HYLA. Vse rešitve morajo ustrezati kriteriju kompatibilnosti z dosedanjimi elementi pribora, tako da bodo možne poljubne kombinacije uporabe starih in novih elementov.
  3. Razvoj nove družine orodij za čiščenje HYLA, ki morajo ustrezati zahtevam po učinkovitejšem sestavljanju priključnih orodij in učinkovitejšem odstranjevanju prahu s površin ob zmanjšani porabi energije. Izpolnjevanje najstrožjih zahtev varnosti pri uporabi električnih izdelkov, pri čemer cilj ni samo izpolnjevanje minimalnih obveznih zahtev, temveč skladnost z najstrožjimi zahtevami v svetu in doseganje maksimalnih varnostnih standardov.
  4. Podjetje Hyla ne namerava prenehati z razvojem novih izdelkov iz družine HYLA. Razvoj novega izdelka HYLA EST je pri koncu, z razvojem prijavljenega projekta novega sistema sklapljanja priključnih orodij in razvoja družine orodij pa bo ustvarjena podlaga za razvoj povsem novega izboljšanega izdelka HYLA, ki ga načrtujemo razviti do leta 2020 in ga najkasneje naslednje leto ponuditi trgu.
  5. Pri razvoju izdelka bo glavno razvojno vodilo uporaba trajnostnih materialov, ki pri izdelavi, uporabi in ob koncu uporabe v najmanjši možni meri obremenjujejo okolje ter omogočajo razgradnjo skladno s standardi in normativi.

Projekt razvoja novega sistema spajanja priključkov in priključnih orodij za aparat HYLA EST se v povezav is Slovensko strategijo pametne specializacije povsem prekriva s cilji področja uporabe 2.1.2. Pametne zgradbe in dom z lesno verigo oziroma v fokusno področje 3. – Pametne naprave. Sistem priključnih orodij kot sestavni del inovativnega izdelka – sesalnika z vodnim filtrom je rezultat tehnologije, znanja in izkušenj podjetja HYLA ter številnih drugih slovenskih raziskovalnih podjetij.

 

“Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj”.
Več na spletni strani EKP v Sloveniji: www.eu-skladi.si