Skip to main content
Jezici:

HYLA Historija

KAKO SE IDEJA PRETVORILA U BREND POZNAT ŠIROM SVIJETA

Izum stvoren iz nužde: supruga inženjera mašinstva Doro Erjaveca (suosnivača HYLA-e) patila je od alergije na kućnu prašinu koja se pogoršavala sa svakim čišćenjem kuće. Nakon intenzivnog tehničkog eksperimentisanja i mnogih testova, mašina je ušla u serijsku proizvodnju 1992 godine i to je bio trenutačni uspjeh.

Inženjeri Doro Erjavec i Janez Pogačar nazvali su svoj sistem za prečišćavanje vazduha i održavanje prostorne higijene "HYLA", i razvili su svoj prvi prototip 1990. godine. Danas je HYLA sa svojim jedinstvenim proizvodima uspiješna u više od 70 zemalja širom svijeta.

HYLA PROTOTIP

1990 - 1991

HYLA je osnovana od strane Janeza Pogacara i Doro Erjaveca, dva slovenačka inženjera iz Ljubljane / Slovenija. Prve dvije godine troše se na intenzivan tehnološki razvoj i ispitivanje HYLA-e. Nakon ove temeljite pripreme pokreću se proizvodnja i marketing. Kompanija odmah počinje profitabilno raditi i veoma je uspješna na slovenačkom tržištu.

 

PRVA HYLA

1991 - 1994

1993: Prvi kontakt s njemačkim poduzetnikom i stručnjakom za direktni marketing Wilfried Metzger i njegovim partnerom. Oni se pridružuju timu kao partneri i počinju uspostavljati prodaju i marketing mrežu širom svijeta.

 

1994: HYLA je podijeljena u dva odjela, Razvoj i Proizvodnja, na čelu s vlasnicima i Izvršnim direktorima Janezom Pogačarom i Doro Erjavecom te Marketing i prodaja na čelu s upravnim odborom, Direktorom Wilfried Metzger i njegovim partnerom. HYLA Trade d.o.o. osnovana je za marketing i prodaju širom svijeta.

HYLA S

1994 - 1997

1996: Kupljeno je zemljište od 5000 m³ za novu tvornicu u Ljubljani / Slovenija. Izgradnja i pokretanje proizvodnog pogona.

1997: Podaci o prodaji neprestano se povećavaju. Paralelno s tim,HYLA potpisuje sporazume o saradnji sa novih 15 zemalja. Službeno otvaranje novog proizvodnog pogona HYLA-e u Ljubljani.

Četiri partnera ulažu cca. 25% prometa u istraživanje i razvoj . HYLA zauzima drugo mjesto u natjecanju "Evropska kompanija godine".

HYLA N

1998 - 2000

1998: Tržištu je predstavljena tehnološki poboljšana generacija HYLA-e sa novim dizajnom. Počinje prodaja HYLA N.

1999: Osnovana je HYLA International GmbH & Co. KG i kreće se sa izgradnjom prodaje HYLA-e širom svijeta. U blizini aerodroma u Štutgartu izgrađena je poslovna zgrada s 1.500 četvornih metara prostora. Useljenje u novo sjedište prodaje ozvaničeno je 1. septembra 1999 godine.

HYLA NST

2001 - 2005

2001: Nakon nekoliko mjeseci razvoja, kao i opsežnih dugoročnih ispitivanja, nova HYLA NST je predstavljena u januaru 2001godine. Ova nova generacija HYLA-e nudi posebne tehničke inovacije i moderniji dizajn u poredjenju s prethodnim modelom.

Novo fleksibilno crijevo prikazano je paralelno s predstavljanjem nove HYLA NST.

HYLA S KRISTALIZIRANIM™ SWAROVSKI ELEMENTIMA

2007

Prvi sistem za prečišćavanje zraka i prostorija u svijetu ukrašen sa CRYSTALLIZED™ Swarovski Elements.

Ova jedinstvena marketinška ideja rezultira svjetskim pokrivanjem publikacija i upita iz svih krajeva svijeta. Sudjelovanje na UNESCO-u.
2007: Swarovski HYLA donirana je na ovoj dobrotvornoj akciji! HYLA otvara novi teren!

HYLA GST

2010 - 2016

15-og Novembra 2008 godine predstavljen je prvi prototip svim poslovnim partnerima širom svijeta. Početak prodaje ove nove linije proizvoda zakazan je za kraj 2009 godine i početak 2010 godine.

 

HYLA EST

Od 2017 godine

Nova HYLA EST od aprila 2017 godine ...

 

HYLA DEFENDER

2021

Srce i ponos HYLA -e. Tokom više od tri godine istraživanja tima inženjera HYLA -e i milionskim ulaganjima, HYLA je još jednom napravila revoluciju u tehnologiji separatora i razvila DEFENDER HYLA DEFLECTION SHIELD!