Zum Hauptinhalt springen
JEZICI:

HYLA ISTORIJA

KAKO SE IDEJA PRETVORILA U BREND SVETSKI POZNAT

Izum stvoren iz nužde: supruga inženjera mašinstva Doro Erjaveca (osnivača HYLA-e) patila je od alergije na kućnu prašinu koja se pogoršavala sa svakim čišćenjem kuće. Nakon intenzivnog tehničkog eksperimentisanja i mnogih testova, mašina je ušla u serijsku proizvodnju 1992. godine i to je bio trenutni uspjeh.

 

Inženjeri Doro Erjavec i Janez Pogačar nazvali su svoj sistem za prečišćavanje vazduha i održavanje prostorne higijene "HYLA", i razvili su svoj prvi prototip 1990. godine. Danas je HYLA sa svojim jedinstvenim proizvodima uspešna u više od 70 zemalja širom sveta.

HYLA PROTOTIP

1990 - 1991

HYLA je osnovana od strane Janeza Pogacara i Doro Erjaveca, dva slovenačka inženjera iz Ljubljane / Slovenija. Prve dve godine troše se na intenzivan tehnološki razvoj i ispitivanje HYLA-e. Nakon ove temeljnte pripreme pokreću se proizvodnja i marketing. Kompanija odmah počinje profitabilno raditi i veoma je uspešna na slovenačkom tržištu.

 

PRVA HYLA

1991 - 1994

1993: Prvi kontakt s nemačkim preduzetnikom i stručnjakom za direktni marketing Wilfried Metzger i njegovim partnerom. Oni se pridružuju timu kao partneri i počinju uspostavljati prodaju i marketing mrežu širom sveta.

 

1994: HYLA je podeljena u dva sektora, Razvoj i Proizvodnja, na čelu s vlasnicima i Izvršnim direktorima Janezom Pogačarom i Doro Erjavecom, te Marketing i prodaja na čelu s upravnim odborom, Direktorom Wilfried Metzger i njegovim partnerom. HYLA Trade d.o.o. osnovana je za marketing i prodaju širom sveta.

HYLA S

1994 - 1997

1996: Kupljeno je zemljište od 5000 m³ za novu fabriku u Ljubljani / Slovenija. Izgradnja i pokretanje proizvodnog pogona.

1997: Podaci o prodaji neprestano se povećavaju. Paralelno s tim,HYLA potpisuje sporazume o saradnji sa novih 15 zemalja. Službeno otvaranje novog proizvodnog pogona HYLA-e u Ljubljani.

Četiri partnera ulažu oko 25% prometa u istraživanje i razvoj. HYLA zauzima drugo mesto na takmičenju "Evropska kompanija godine".

HYLA N

1998 - 2000

1998: Tržištu je predstavljena tehnološki poboljšana generacija HYLA-e sa novim dizajnom. Počinje prodaja HYLA N.

1999: Osnovana je HYLA International GmbH & Co. KG i kreće se sa izgradnjom prodaje HYLA-e širom sveta. U blizini aerodroma u Štutgartu izgrađena je poslovna zgrada s 1.500 kvadratnih metara prostora. Useljenje u novo sedište prodaje ozvaničeno je 1. septembra 1999 godine.

HYLA NST

2001 - 2005

2001: Nakon nekoliko meseci razvoja, kao i opsežnih dugoročnih ispitivanja, nova HYLA NST je predstavljena u januaru 2001 godine. Ova nova generacija HYLA-e nudi posebne tehničke inovacije i moderniji dizajn u poredjenju s prethodnim modelom.

Ono što je senzacija kod nove mašine je njena nova tehnologija samoprečišćavanja , kao i patentirana tehnologija separatora, koja rezultira većim protokom vazduha, boljim karakteristikama filtracije i većom efikasnošću usisavanja. Novo fleksibilno crevo sa kablom zavarenim za unutrašnji zid creva predstavljeno je paralelno sa predstavljanjem nove HYLA EST.

HYLA sa kristalnim svarowski elementima

2007

Prvi sistem za prečišćavanje vazduha i prostorija u svetu ukrašen sa kristalnim Swarovski elementima. Ova jedinstvena marketinška ideja rezultira svetskim pokrivanjem publikacija i upita iz svih krajeva sveta. Učestvovanje na UNESCO-u. 2007: Swarovski HYLA donirana je na ovoj dobrotvornoj akciji! HYLA otvara novi teren!

HYLA GST

2010 - 2016

Novembra 15-og, 2008. godine predstavljen je prvi prototip svim poslovnim partnerima širom sveta. Početak prodaje ove nove linije proizvoda zakazan je za kraj 2009. godine i početak 2010. godine.

 

HYLA EST

od 2017.godine

Nova HYLA EST od aprila 2017.godine

 

HYLA DEFENDER

od 2021.godine

HYLA DEFENDER, srce i ponos HYLA-e. Tokom više od tri godine istraživanja tima inženjera HYLA-e i milionskim ulaganjima, HYLA je još jednom napravila revoluciju u tehnologiji separatora i razvila DEFENDER HYLA DEFLECTION SHIELD tehnologiju!